Visit Us On LinkedinVisit Us On PinterestVisit Us On Facebook

Projecten

Babykamer

OMSCHRIJVING VAN PROJECT BABYKAMER

Het is belangrijk om een kind een eigen ruimte geven waarin het zich prettig en veilig voelt. Al vanaf de geborte gebruikt een kind zijn zintuigen, vaak op een andere manier dan wij als volwassenen doen. Aanvankelijk kunnen kinderen kleuren nog niet goed onderscheiden, maar ze gebruiken wel hun gehoor en hun gevoel. Ik streef er bij de inrichting altijd naar om een ruimte te creëren die ook later goed gebruikt kan worden. Natuurlijk zijn later altijd kleine aanpassingen nodig (ander bed, meubilair, meer kastruimte).

Het is heel goed mogelijk om, naast een warme sfeer en een veilig gevoel, ook een speels effect te creëren, door een bewust gebruik van kleur en licht. In zijn eigen domein moet het kind zich kunnen ontwikkelen, maar er moet ook ruimte zijn voor spel en creativiteit. Het is bijv. prachtig als een kind op de muur kan tekenen of schilderen. De interieurdesigner kent de mogelijkheden om dit te realiseren, zonder dat de muur ontsierd of beschadigd wordt.  

Casa do Forno

OMSCHRIJVING VAN PROJECT CASA DO FORNO:

De keuken:
Ik heb het gewenste extra werkblad in de vorm van een eilandkeuken bedacht. De eilandkeuken in de vorm van een tafel met een kruk, van Gispen – design klassiekers, erbij, zodat Caroline, de journalist, de praktijk van de kok, Patrick, goed kan observeren, en daarna op haar werkplek in het boek daarover kan schrijven.
Op de eilandkeuken is een kookplaat met vier gaspitten. Eronder zijn kastjes die de functie van voorraadkast hebben.
Aan de linkerzijde van de keuken staat een koelkast met een diepvriesgedeelte, daarnaast een kastje van 30 cm, dan de spoelbak, vervolgens de vaatwasmachine en de traditionele oven. Dus de gaspitten, spoelbak en de koelkast staan volgens de technische regels in goede volgorde (driehoek verbinding).

De woonkamer:
Mijn visie is de eettafel zo veel mogelijk naast de keuken te houden om de verbinding tussen de keuken en de woonkamer te maken. Ik heb de boomstamtafel gekozen om natuurvriendelijkheid en duurzaamheid in dit huis te brengen. Bij de tafel heb ik de moderne stoelen van Ray & Charles Eames gekozen, twee met en twee zonder armleuning. Mijn keuze is gebaseerd op de wens om ten eerste design klassiekers te gebruiken en ten tweede het traditionele Portugese interieur te behouden. Het Portugese interieur gebruikt Eames stoelen. De door mij gekozen stoelen, wil ik bekleden met wit leer en blauwe stof en van een houten onderstel voorzien. De kleuren zijn vaak gebruikt in het Portugese interieur en zijn tevens de kleuren van de trends van 2016/2017.
Verder heb ik mogelijkheiden bedacht om de bewoners optimaal te laten genieten van hun vrije tijd in de gezellige sfeer die de houtkachel uitstraalt. In deze hoek heb ik een lovesofa van het design klassieker Marcel Wanders geplaatst in twee kleuren: topaas en lichtgroen met een houten onderstel. Daarnaast heb ik twee Pallone’s stoelen (fauteuils) gekozen, met tinten van lime en laguna, met leer bekleed. Ertussen heb ik een moderne salontafel geplaatst van Kees Marcelis van gesneden hout in trapeze vorm en een wit blad (wit laminaat).
De bestaande ramen en de muur aan de kant van de woonkamer heb ik weggehaald en in deze ruimte heb ik openslaande houten deuren geplaatst om de mogelijkheid te hebben om naar het terras te gaan. Bovendien heb ik de grote ramen (deuren) expres zo gecreëerd in verband met de traditie van Portugal (grote ramen). Maar ook om energie naar binnen te halen, om een vakantiegevoel te krijgen. Daarnaast heb ik overgordijnen gekozen in roodachtige kleur om typische Portugese accenten neer te zetten.
Het ”Programma van Eisen” heb ik als volgt toegepast: Slaapkamer twee heb ik bij de woonkamer betrokken. Ik heb de hele wand weggehaald. In deze bestaande ruimte heb ik een werkplek bedacht. Voor de muur heb ik een boekenkast geplaatst om aan Caroline veel ruimte te geven voor haar boeken en ander werkmateriaal. Daarvoor heb ik een bureau geplaatst met twee Eames stoelen, van dezelfde collectie en kleuren als van de eettafel, zodat ze, als er bezoek is, bij de eettafel geplaatst kunnen worden en er dan met zes personen aan tafel gegeten kan worden.

Het toilet:
Volgens de wensen heb ik het toilet van de badkamer gescheiden door rechts van de ingang voor de toiletdeur een kleine ruimte met deur te plannen om geluid en ongewenste geuren te voorkomen. De muur heb ik 15 cm dik gemaakt. De extra deur dient ook om makkelijk toegang te hebben vanuit elke locatie in het huis.

De slaapkamer en de badkamer:
De ingang van de slaapkamer heb ik via de woonkamer gelaten, maar wel de deuren verplaatst tot dichtbij de keuken. De dragende muur tussen de slaapkamer en de loze ruimte heb ik voor het grootste gedeelte weggehaald en met instandhouding van een balk om de draagconstructie in stand te houden. Bovendien heb ik de dunne muur tussen de badkamer en loze ruimte weggehaald om de open verbinding tussen de badkamer en de slaapkamer mogelijk te maken.
Aan de korte zijmuur heb ik het tweepersoonsbed gezet. Daarnaast heb ik een klein raam, volgens het Programma van Eisen, geplaatst om daglicht binnen te laten.
In het midden van de kamer heb ik een hoge kast geplaatst tot aan het plafond, met daarachter een dunne stenen wand, zodat er geen water van de badkamer naar de kast loopt. Achter de wand heb ik de gewenste wastafel gezet, met een kastje daaronder. Het kastje heeft de functie van bergruimte. Het automatische ventilatiesysteem bevindt zich boven aan het plafond en is geïnstalleerd vlakbij de wasbak.
De bestaande inloopdouche heb ik op zijn plaats gelaten. De meterkast heb ik met een dunne muur van plaatmateriaal afgewerkt en er een deur voor geplaatst.

EEN WINKEL RESTYLEN

OMSCHRIJVING VAN PROJECT RESTYLE EEN WINKEL :

Interisfeer heeft meegeholpen om een bekende Nederlandse winkelketen te restylen. Een impressie hiervan kunt u op de foto’s hieronder zien.

Van kijkers kopers maken: dit is de belangrijkste overweging bij het restylen van een winkel. Toen ik de restyling van enkele vestigingen van een bekende Nederlandse winkelketen mocht verzorgen, ging het erom om de juiste artikelen in de juiste periode van het jaar op de meest geschikte plaats te zetten. Het was de bedoeling om deze winkels een nieuwe look te geven, aan de hand van thema’s als kleur, verlichting en beleving. 


Scroll Up