Diverse Interisfeer projecten

SFEER & WARMTE ACCENTEN IN HET HUIS. IN  SAMENWERKING MET  @BUDGETINTERIEURSTYLING

openhaard

”OMSCHRIJVING

Een sfeer & warmte gecreeerd van openhaard met waterdamp. Daar kun je je handen voor in het vuur steken.

METAMORFOSE HET EINDRESULTAAT  IN SAMENWERKING MET @BUDGETINTERIEURSTYLING

WOONKAMER INDELING
woonkamer inrichting
RENOVATIE MEER LICHT DOOR SCHUIFPUI EN EXTRA RAAM VOOR- EN NA- IN SAMENWERKING MET @BUDGETINTERIEURSTYLING
woonkamer voor
schuifpui
DE ZITHOEK OP MAAT

”OMSCHRIJVING

Interisfeer had de mogelijkheid om voor verschillende opdrachtgevers een relaxhoek te stylen. Omdat het onder één categorie valt, afgezien van de stijl natuurlijk, want het is anders, heb ik mezelf toegestaan ​​ze naast elkaar als één project toe te voegen. Zo kunt u zien wat u nog meer van de Interisfeer kunt verwachten.

DE BADKAMER METAMORFOSE VOOR- EN NA-

”OMSCHRIJVING

Interisfeer heeft hier een duurzame en estetische oplossingen gevonden ipv standard wervarming is een vloer verwarming geplaats zodat de badkamer meer vrije ruimte kan krijgen. Bovendien is de bad vervangen voor douchen, een praktischer oplossing naar wensen van de klant.

THUISWERKEN IN DE CORONATIJD –  BUREAU
THUISWERKEN projecten van interisfeer

Ik zat niet om thuiswerk te springen,

corona moest mij ertoe dwingen.

Door Interisfeer

pleziert het me weer.

Ik zit op mijn werkplek te zingen. 

WOONKAMER INDELING EN STYLING
WELLNESS THUIS 
TANDARTSPRAKTIJK ONTWERP OKTOBER 2020
Tandartspraktijk ontwerp 2
Tandartspraktijk - ontvang ruimte
Tandartspraktijk ontwerp 2 bij Interisfeer
CASA DO FORNO

”OMSCHRIJVING

De keuken:
Ik heb het gewenste extra werkblad in de vorm van een eilandkeuken bedacht. De eilandkeuken in de vorm van een tafel met een kruk, van Gispen – design klassiekers, erbij, zodat Caroline, de journalist, de praktijk van de kok, Patrick, goed kan observeren, en daarna op haar werkplek in het boek daarover kan schrijven.
Op de eilandkeuken is een kookplaat met vier gaspitten. Eronder zijn kastjes die de functie van voorraadkast hebben.
Aan de linkerzijde van de keuken staat een koelkast met een diepvriesgedeelte, daarnaast een kastje van 30 cm, dan de spoelbak, vervolgens de vaatwasmachine en de traditionele oven. Dus de gaspitten, spoelbak en de koelkast staan volgens de technische regels in goede volgorde (driehoek verbinding).

De woonkamer:
Mijn visie is de eettafel zo veel mogelijk naast de keuken te houden om de verbinding tussen de keuken en de woonkamer te maken. Ik heb de boomstamtafel gekozen om natuurvriendelijkheid en duurzaamheid in dit huis te brengen. Bij de tafel heb ik de moderne stoelen van Ray & Charles Eames gekozen, twee met en twee zonder armleuning. Mijn keuze is gebaseerd op de wens om ten eerste design klassiekers te gebruiken en ten tweede het traditionele Portugese interieur te behouden. Het Portugese interieur gebruikt Eames stoelen. De door mij gekozen stoelen, wil ik bekleden met wit leer en blauwe stof en van een houten onderstel voorzien. De kleuren zijn vaak gebruikt in het Portugese interieur en zijn tevens de kleuren van de trends van 2016/2017.
Verder heb ik mogelijkheiden bedacht om de bewoners optimaal te laten genieten van hun vrije tijd in de gezellige sfeer die de houtkachel uitstraalt. In deze hoek heb ik een lovesofa van het design klassieker Marcel Wanders geplaatst in twee kleuren: topaas en lichtgroen met een houten onderstel. Daarnaast heb ik twee Pallone’s stoelen (fauteuils) gekozen, met tinten van lime en laguna, met leer bekleed. Ertussen heb ik een moderne salontafel geplaatst van Kees Marcelis van gesneden hout in trapeze vorm en een wit blad (wit laminaat).
De bestaande ramen en de muur aan de kant van de woonkamer heb ik weggehaald en in deze ruimte heb ik openslaande houten deuren geplaatst om de mogelijkheid te hebben om naar het terras te gaan. Bovendien heb ik de grote ramen (deuren) expres zo gecreëerd in verband met de traditie van Portugal (grote ramen). Maar ook om energie naar binnen te halen, om een vakantiegevoel te krijgen. Daarnaast heb ik overgordijnen gekozen in roodachtige kleur om typische Portugese accenten neer te zetten.
Het ”Programma van Eisen” heb ik als volgt toegepast: Slaapkamer twee heb ik bij de woonkamer betrokken. Ik heb de hele wand weggehaald. In deze bestaande ruimte heb ik een werkplek bedacht. Voor de muur heb ik een boekenkast geplaatst om aan Caroline veel ruimte te geven voor haar boeken en ander werkmateriaal. Daarvoor heb ik een bureau geplaatst met twee Eames stoelen, van dezelfde collectie en kleuren als van de eettafel, zodat ze, als er bezoek is, bij de eettafel geplaatst kunnen worden en er dan met zes personen aan tafel gegeten kan worden.

Het toilet:
Volgens de wensen heb ik het toilet van de badkamer gescheiden door rechts van de ingang voor de toiletdeur een kleine ruimte met deur te plannen om geluid en ongewenste geuren te voorkomen. De muur heb ik 15 cm dik gemaakt. De extra deur dient ook om makkelijk toegang te hebben vanuit elke locatie in het huis.

De slaapkamer en de badkamer:
De ingang van de slaapkamer heb ik via de woonkamer gelaten, maar wel de deuren verplaatst tot dichtbij de keuken. De dragende muur tussen de slaapkamer en de loze ruimte heb ik voor het grootste gedeelte weggehaald en met instandhouding van een balk om de draagconstructie in stand te houden. Bovendien heb ik de dunne muur tussen de badkamer en loze ruimte weggehaald om de open verbinding tussen de badkamer en de slaapkamer mogelijk te maken.
Aan de korte zijmuur heb ik het tweepersoonsbed gezet. Daarnaast heb ik een klein raam, volgens het Programma van Eisen, geplaatst om daglicht binnen te laten.
In het midden van de kamer heb ik een hoge kast geplaatst tot aan het plafond, met daarachter een dunne stenen wand, zodat er geen water van de badkamer naar de kast loopt. Achter de wand heb ik de gewenste wastafel gezet, met een kastje daaronder. Het kastje heeft de functie van bergruimte. Het automatische ventilatiesysteem bevindt zich boven aan het plafond en is geïnstalleerd vlakbij de wasbak.
De bestaande inloopdouche heb ik op zijn plaats gelaten. De meterkast heb ik met een dunne muur van plaatmateriaal afgewerkt en er een deur voor geplaatst. 

EEN WINKEL RESTYLEN
winkel restylen - voor
restyle winkel
winkel restylen - deco afdeling 2
winkel restylen meubel afdeling 2

”OMSCHRIJVING

Interisfeer heeft meegeholpen om een bekende Nederlandse winkelketen te restylen. Een impressie hiervan kunt u op de foto’s hieronder zien.

Van kijkers kopers maken: dit is de belangrijkste overweging bij het restylen van een winkel. Toen ik de restyling van enkele vestigingen van een bekende Nederlandse winkelketen mocht verzorgen, ging het erom om de juiste artikelen in de juiste periode van het jaar op de meest geschikte plaats te zetten. Het was de bedoeling om deze winkels een nieuwe look te geven, aan de hand van thema’s als kleur, verlichting en beleving.

winter EXPOSITIE 2020/2021
EXPOSITIE buiten STYLING ivm Covid-19
Expositie styling ivm Covid-19
Expositie styling - buiten
De invloed van natuur lichtval
Expositie styling in het natuur gebied

”OMSCHRIJVING

De kunst is van zichzelf prachtig en heeft niet zo veel aandacht nodig om zich te kunnen presenteren, toch is het belangrijk om de omgeving in juiste style te stylen zodat er een geheel onstaan. Dit keer Interisfeer heeft zijn uitgangspunten bij dit expositie kunnen toevoegen, om op een natuurlijke manieren de kunst nog aantrekkelijker voor bezoekers te maken.

DE KUNSTDAGEN – EXPOSITIE STYLING 

BEFORE 

ruimte er voor 2
ruimte er voor
ruimte er voor

AFTER

inrichten kunstexpositie 2
inrichten kunstexpositie 3
inrichten kunstexpositie 4
inrichten kunstexpositie 5

”OMSCHRIJVING

De kunst is op zichzelf al prachtig en heeft niet veel extra aandacht nodig. Toch is het belangrijk om de omgeving zo te stylen dat er één geheel ontstaat. Interisfeer heeft geprobeerd om van kunst en interieur een uniform geheel te maken. 

De expositie vond plaats in een garage. Na de inrichting door Interisfeer is de oorspronkelijke functie van de ruimte niet meer te herkennen.

 

AANVRAAG EENGEZINSWONING 
Originele plattegrond beganegrond woonhuis
Plattegrond beganegrond inrichting en indeling woonhuis, aanvraag
Plattegrond beganegrond woonhuis inrichting en indeling in kleur, aanvraag

”OMSCHRIJVING

Voor deze eengezinswoning Interisfeer heeft een plan gemaakt geheel in overeenstemming met de informatie en de wensen van de klant. Marieke, een verpleegkundige, leest graag in haar vrije tijd, het liefst bij open haard. Haar man Wouter is verkoper van beroep en heeft een passie voor koken. Ook voor hun twee kinderen, een meisje van twaalf (Anneke) en een jongen van 16 (Piet), willen ze hun huis gezellig maken. 

De ruimte bij de ingang heb ik in tweeën gedeeld, zodat extra bergruimte wordt gecreëerd (voor keukenvoorraad, enz.). Van de grootste open ruimte heb ik de keuken gemaakt, met een eethoek die aansluit op de woonkamer. In het verlengde van het aanrecht heb ik een zithoek voor twee personen gemaakt. Vanaf dit punt kun je niet alleen de keuken inkijken (leuk voor de kinderen als ze hun vader willen zien, als hij staat te koken) maar ook de woonkamer (met zicht op de open hard). 

De grootste slaapruimte heb ik asymmetrisch in tweeën gedeeld: een hoofdslaapkamer en een badkamer. Om voldoende ruimte voor een douche te creëren in de badkamer, heb ik een speelse tussenwand bedacht. Vanuit de slaapkamer gezin is dit een (hoge) kastenwand. Naast de hoofdslaapkamer bevindt zich nog een aparte badkamer, omdat  ’s morgens in het spitsuur iedereen tegelijkertijd gebruik wil maken van een doucheruimte. De twee overige kleine ruimtes heb ik gebruikt als kinderkamers, met dezelfde indeling. Het project is uitgevoerd in lichte natuurlijke kleuren met gebruik van duurzame materialen.

     

APPARTEMENT INDELING EN INRICHTING
Plattegrond met originele indeling
Plattegrond - inrichting
Plattegrond in totaal indeling (kleur)
DE KINDERKAMER
kinderkamer tafel

”OMSCHRIJVING

Het is belangrijk om een kind een eigen ruimte geven waarin het zich prettig en veilig voelt. Al vanaf de geboorte gebruikt een kind zijn zintuigen, vaak op een andere manier dan wij als volwassenen doen. Aanvankelijk kunnen kinderen kleuren nog niet goed onderscheiden, maar ze gebruiken wel hun gehoor en hun gevoel. Ik streef er bij de inrichting altijd naar om een ruimte te creëren die ook later goed gebruikt kan worden. Natuurlijk zijn later altijd kleine aanpassingen nodig (ander bed, meubilair, meer kastruimte).

Het is heel goed mogelijk om, naast een warme sfeer en een veilig gevoel, ook een speels effect te creëren, door een bewust gebruik van kleur en licht. In zijn eigen domein moet het kind zich kunnen ontwikkelen, maar er moet ook ruimte zijn voor spel en creativiteit. Het is bijv. prachtig als een kind op de muur kan tekenen of schilderen. De interieurdesigner kent de mogelijkheden om dit te realiseren, zonder dat de muur ontsierd of beschadigd wordt.