natuur in het interieur voorbeeld van duurzaam wonen

Een duurzaam interieur

Duurzaam leven. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor ecologische toepassingen in hun huis en interieur. Een natuurlijke sfeer (met daarbij passende kleuren als beige, bruin, groen of wit) en duurzame materialen (zoals hout, bamboe, natuursteen, linnen, katoen, wol en rotan) zijn hierbij belangrijke overwegingen. Eenvoudige oplossingen kunnen vaak een verrassende uitstraling hebben, waarbij het principe ‘less is more’ (van de Duitse architect Ludwig Mies van de Rohe) als uitgangspunt wordt gebruikt.

Mensen die voor duurzaamheid kiezen, hechten in de regel ook veel waarde aan kosten- en energiebesparing en hergebruik. Een duurzame interieurontwerper zal altijd proberen om een eco-interieur te verbinden met de eco-lifestyle van de klant (bijv. door natuurlijke verfsoorten te gebruiken en oud meubilair te restylen).

een slim huis - luxe woonkamer en duurzaam

Een slimme woning

Eenvoudige manieren van Slim Duurzaam Wonen. Een ‘slimme’ woning betekent dat je je verlichting, verwarming, alarminstallatie en allerlei apparaten kunt programmeren en op afstand kunt bedienen.

‘Duurzaam’ houdt in dat rekening gehouden wordt met het milieu (bij de materiaalkeuze en in het energiegebruik).

Maar …. met een slimme woning kun je ook je gezondheid en je welzijn vergroten! Hierbij kun je denken aan een gezond binnenklimaat en aan ergonomisch verantwoord meubilair voor een optimaal en dus gezond zitcomfort. Maar ook aan een stijl van ontwerpen die stressvolle prikkels in het interieur vervangt door een natuurlijke inrichting, lichtval en verlichting, die een gevoel van ontspanning en behaaglijkheid bevorderen.

Op deze manier kan een mooie harmonie ontstaan van schoonheid en techniek. Voor de esthetische kant kunt u natuurlijk bij mij terecht, de technische kant wordt deskundig verzorgd door SAR Automation www.sarautomation.ml