Ewelina Korus van Interisfeer, Alkmaar

Inrichten is altijd mijn passie geweest. Als kind fantaseerde ik al hoe mijn eigen interieur er later uit zou zien. Het begon met één idee, maar het werden er steeds meer. Natuurlijk kon ik voor mijzelf geen duizend huizen inrichten. Maar ik wilde wel graag mijn talent voor anderen inzetten.

Het duurde lang voor ik mijn droom kon realiseren. In Polen ben ik geboren. Ik koos voor een opleiding in de sector van de gastvrijheid (hotelmanagement), hoewel ik ook erg geïnteresseerd was in inrichting, fotografie, dans, koken en andere culturen.

Na mijn opleiding heb ik gewerkt in kleine en grote restaurants, maar ook als receptioniste en docent hotelmanagement. Daarna maakte ik de uitdagende stap om naar Nederland te komen. Omdat ik eerst de taal moest leren, heb ik mijn ambitie om binnenhuisadviseur te worden een paar jaar uitgesteld. Tegelijkertijd volgde ik ook een opleiding interieurdesign.

Nu wil ik mijn ervaringen in de horeca graag gebruiken voor het ontwerpen van interieurs met mijn bedrijf Interisfeer als interieur designer. Ik heb in restaurants en hotels veel ruimtes gezien die ontworpen waren om mensen een gevoel van gastvrijheid te geven. Het heeft mijn ideeën over vormgeving ontwikkeld en versterkt. Mijn uitgangspunt is echter hetzelfde gebleven: mensen willen zich graag thuis voelen, of het nu in hun eigen huis is, of in een restaurant of hotel.

Ewelina Korus