Lichtplan

licht door middel van diverse lampen

LICHT

Als onderdeel van het stappenplan voor uw interieur, biedt Interisfeer u een lichtplan aan. De verlichting is een van de belangrijkste aspecten in het geheel. Het zorgt voor de finishing touch en is sterk bepalend voor de sfeer.
Voor een goed lichtplan zijn de volgende aandachtspunten belangrijk.

DAGLICHT

Daglicht is het natuurlijke licht dat uw interieur binnenkomt via ramen en deuren, op zonnige en minder zonnige dagen. De plaats van de ramen bepaalt hoeveel licht er binnen komt en welke soort licht. Verder spelen de tijd van het jaar en de plaats van de zon natuurlijk een belangrijke rol.
Licht uit het noorden en oosten kan getypeerd worden als ‘koud licht’. Licht uit het noorden is tevens het meest constant wat betreft kleur en hoeveelheid. Licht uit het zuiden noemen we ‘warm licht’.

BASISVERLICHTING

De bestaande verlichting in een ruimte, noemen we de basisverlichting.
Direct licht schijnt rechtstreeks op een oppervlak. Dit geldt bijvoorbeeld voor spots, bureaulampen en hanglampen.
Indirect licht wordt vanuit de armatuur weerkaatst naar een reflectievlak, zoals een wand of plafond. Dit type licht wordt meestal als plezierig ervaren en geeft een grote lichtopbrengst (bijv. staande of hangende armaturen met een verstelbare kap).
Diffuus licht is egaal, zacht en gelijkmatig en geeft geen scherpe schaduwen. Voorbeelden hiervan zijn plafonnières van matglas en tl-armaturen.

SFEERVERLICHTING

Sfeerverlichting maak het interieur compleet en gezellig. Uw smaak is hier bepalend. Met behulp van accentverlichting, vloerverlichting, speciale armaturen en indirect licht kunt u het gewenste effect creëren.
Interisfeer helpt u graag om met passende verlichtingsadviezen uw interieur nóg gezelliger te maken.

zon schijnt boven de zee en het strand, licht van de zon, welke Interisfeer gebruikt als inspiratie