Interisfeer Inspiratie

Om het werk goed te kunnen uitoefenen, heeft de interieurdesigner ook inspiratie nodig. Daarom heb ik besloten om een aparte pagina samen te stellen met inspirerende afbeeldingen, die ik zelf heb gemaakt en natuurlijk met links naar bedrijven die mij op verschillende manieren hebben geïnspireerd.

In november 2018 heb ik DOWNTOWN DESIGN in Dubai bezocht. Tijdens deze beurs, maar ook  in Dubai zelf, heb ik veel inspiratie opgedaan. 

Wat mij opviel, was dat interieurontwerp in Dubai weinig rekening houdt met de menselijk maat. Wel ziet het er allemaal heel indrukwekkend uit. Als voorbeeld noem ik hier graag het Burj al Arab Hotel

Twee aspecten op de beurs die mijn aandacht in het bijzonder trokken, waren de wandbekleding en de verlichting. Ik was hier echt van onder de indruk, met name van de wandbekleding zoals die door Purity was ontworpen, zoals op de foto’s links en rechts onder. Het bedrijf gebruikt verschillende vormen, texturen en werkwijzen om alles effectief te  combineren tot een waanzinnig 3D effect. Vanuit het belang dat ik hecht aan duurzaamheid, vond ik het ook interessant om te zien hoeveel aandacht Purity besteedt aan de zorg voor natuurlijke materialen voor badkamers, wasbakken, enz. 

Ook de afdeling verlichting, met unieke, decoratieve objecten van glas, maakte een diepe indruk op mij. Door Lasvit is bijvoorbeeld heel goed nagedacht over lichtspreiding, zoals goed te zien is op een foto van een lamp met een zwarte achtergrond. De combinatie van verschillende tinten van warme en koude kleuren brengt een speciaal effect teweeg en geeft een extra dimensie aan het interieur. 

Lasvit ter inspiratie van Interisfeer

Ik zou een boek kunnen schrijven over alle indrukken die ik heb opgedaan, maar omdat de visuele kant het belangrijkst is in mijn beroep, heb ik hieronder alleen een paar foto’s geplaatst van de meest inspirerende dingen die ik gezien heb, bijvoorbeeld in de Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi.